Μόλις όμως διάβασα μία είδηση που μου έφτιαξε το κέφι, οπότε δεν έχω παρά να την διαδώσω!! ;) Θα χαρείτε, ειδικά αν είστε καλοφαγάδες!!! :) ;) Σε αυτό το ιστολόγιο, ο γνώμονας είναι πάντα το κοινό καλό!!! :)
Στην Αγγλία λοιπόν, κάνουν συνεχώς έρευνες, πολλές από αυτές είναι ασυνήθιστες!! Αυτή μου φάνηκε πως ξεπέρασε τα όρια, γι' αυτό άλλωστε και την παραθέτω!!! :) ;)
Θέλετε λοιπόν να κάνετε σάντουιτς, αλλά έχετε άγχος μήπως δεν το πετύχετε;;; Φοβάστε μην απογοητευτεί όποιος το δοκιμάσει και σας "βγάλει το όνομα;;;"
Όχι πία, υπάρχει λύση!!!
Η απάντηση για το τέλειο σάντουιτς, έρχεται από το Μπρίστολ, στα νοτιοδυτικά της χώρας! Το απίστευτο είναι πως τη δίνουν πανεπιστημιακοί, καθώς εξήχθη μετά από έρευνα του τοπικού πανεπιστημίου!!!
Εν ολίγοις, το πανεπιστήμιο (!!!) έκανε πειράματα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ανθρώπινα πειραματόζωα (!!!) και κατέληξε σε μαθηματικό τύπο για το τέλειο σάντουιτς...
Μάλλον είμαι πολύ μικρόνους, γι' αυτό μου φαίνεται τόσο περίεργο... :) ;) Ή μήπως οι Άγγλοι είναι πολύ μπροστά;;;
Και για να λάβει τέλος η αγωνία σας, ο τύπος είναι:
W=[1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100),
όπου: W είναι το πάχος του τσένταρ σε χιλιοστά, b το πάχος του ψωμιού και d η σύστασή του, s είναι η ποσότητα της μαργαρίνης ή του βουτύρου και m ο όγκος της μαγιονέζας. Οι άλλες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη είναι οι ποσότητες από το μαρούλι (I), τις πίκλες (p) και την τομάτα (v).
Περισσότερα στην πηγή μου: http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/England/202915.html
Πάω τρέχοντας να το δοκιμάσω!!!
Μερικές απορίες μόνο:
- Ποιός πετάει τα λεφτά του για τόσο ανούσιες έρευνες;;; Να τον γνωρίσουμε, αν είναι, να πάμε κανένα τζάμπα ταξιδάκι, εν είδει έρευνας!!! ;) :)
- Οι οργανώσεις που αντιτίθεται στα ανθρώπινα πειραματόζωα, καθώς και στα πειράματα σε ζώα, αντέδρασαν;;; Αν όχι, δεν πρέπει;;; ;)
- Αν δεν πετύχω το τέλειο σάντουιτς, θα φταίω εγώ ή υπάρχει περίπτωση λάθους στον τύπο;;;
- Για τον τύπο: γιατί επετρέπεται μόνο τσένταρ;; Ούτε γκούντα, ούτε ρόμενταλ, ούτε καν φέτα;;; Και όταν λέει "d η σύστασή του ψωμιού" τι εννοεί;; Υπάρχουν σταθερές για μαύρο ή/και για άσπρο ψωμί;; Ακόμη, πως προσδιορίζεται;;;
- Πόσο καιρό άραγε να διήρκησαν τα πειράματα;;; Πως έκριναν την αξιοπιστία τους;;;
- Εκεί στην Αγγλία, δεν έχουν με τίποτα καλύτερο να ασχοληθούν;;; Έχουν δηλαδή λύσει όλα τους τα προβλήματα, γι' αυτό ασχολούνται με ανούσια θέματα;;; Στην τελική, ένα σάντουιτς είναι!!! 'Ολοι μπορούμε να ενώσουμε 2 φέτες ψωμί, με ό,τι γουστάρουμε ανάμεσα τους!!! Δεν απαιτεί κάποια τελετουργία, δεν είναι τίποτα το εξεζητημένο και εκλεπτυσμένο. Ούτε κάποια ιδιαίτερη απόλαυση.
- Το πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικό ή δημόσιο;; Αν είναι ιδιωτικό, υπάρχει περίπτωση να δούμε παρόμοιες έρευνες και στην Ελλάδα, σε λίγα χρόνια;;; Όταν δηλαδή θα δημιουργηθούν ιδιωτικά "μη κερδοσκοπικά" ΑΕΙ;; Αν είναι δημόσιο, ποιό τμήμα είναι;; Έχει η "Ελλαδίτσα" αντίστοιχο τμήμα;;;
- Τέλος, μήπως έχω αρχίσει να "τα χάνω" εγώ και όχι οι Άγγλοι;; Άλλωστε, αυτοί που έκαναν το πείραμα, είναι πιο μορφωμένοι και περισσότεροι από εμένα!!! ;) :) Οψόμεθα... :)
(αλήθεια μου έφτιαξε το κέφι αυτή η έρευνα!!! :)
Απο Δευτέρα, παρατάω την Γεωλογία και πάω Μπρίστολ!!!! :) ;) )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου